Qui som?

Som un col.lectiu de persones interessades en el món del cinema, de Mollet del Vallès o d'on sigui. Projectem films en versió original amb posterior fòrum a la sala gran del casal.

domingo, 27 de marzo de 2011

LAS UVAS DE LA IRA



Una família de grangers intenta sobreviure en l'Amèrica de la Gran Depressió, després que els hagin expropiat les seves terres. En una vella i atrotinada camioneta es veuen obligats a recórrer tot l'estat, a la recerca de terres on puguin contractar-los com a jornalers. No obstant això, són moltes les persones en la seva mateixa situació, i el treball i el menjar escassegen.
 Las uvas de la ira és una pel·lícula basada en la novel·la de John Steinbeck. Aquest autor, que publica la seva novel·la l'any 1939, no es limita a inventar-se una història; l'autor va viure durant diversos anys una vida de privacions semblants a les quals viuen els protagonistes de la seva obra.
Gràcies a aquesta experiència i a la seva enorme consciència social, l'autor escriu una obra commovedora que Jonh Ford porta a la pantalla amb mestratge. La Gran Depressió dels anys 30 és el marc, i l'eix de la pel·lícula, la vida dels Joad, el seu viatge cap a Califòrnia, volent utilitzar a aquesta família com a reflex del que milers de nord-americans van a haver de sofrir durant els pitjors moments que ha viscut el país.
Hem de tenir en compte que la pel·lícula està tractant de mostrar-nos una realitat molt concreta; el seu tema principal no és la crisi dels anys trenta a EUA, el tema gira entorn de la duresa de la vida d'un emigrant, les injustícies socials, i la falta de consistència del que alguns criden el “somni americà”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario